Groen in de klas

In de huidige maatschappij is vitaliteit en gezondheid een steeds belangrijker wordend thema. Naast voeding en beweging heeft ook het leefklimaat een groot effect op de gezondheid. De luchtkwaliteit binnen is echter veel slechter dan we denken en zelfs schadelijk voor de gezondheid. Groene planten kunnen helpen bij het verbeteren van een gezond leefklimaat.

#FACT: DE LUCHT IN SCHOLEN IS VEELAL SLECHTER DAN IN GEVANGENISSEN.

Uit onderzoek van de GGD en het RIVM blijkt dat het klaslokaal een van de ongezondste plaatsen is om je dag door te brengen. Zo stellen zij: “Benauwde, warme lokalen, stoffige ruimten, beslagen ramen en lucht waar je ‘tegenaan kunt hangen’. De slechte kwaliteit van het binnenmilieu veroorzaakt een onaangenaam gevoel, stress en problemen met het vasthouden van de aandacht. Tevens neemt door een slecht binnenmilieu de infectiedruk toe, waardoor het verzuim stijgt. Dit alles heeft een negatief effect op leer- en doceerprestaties. Daarnaast hebben sommigen te kampen met specifieke gezondheidsproblemen. De kwaliteit van de lucht die wordt ingeademd is direct van invloed op de gezondheid. Aandacht voor de kwaliteit van het binnenmilieu zal daarom, ook voor scholen, meer en meer van belang zijn.”

Ogreen Clean School Machine

De luchtkwaliteit in Nederlandse klaslokalen is erg slecht en dit heeft grote invloed op leerprestaties, concentratie, welbevinden en gedrag. Gelukkig komt er steeds meer inzicht in de oorzaken. Steeds meer scholen zijn zich bewust van de slechte luchtkwaliteit. Het plaatsen van planten in de klas is een relatief goedkope en praktisch uitvoerbare oplossing. Kinderen en groen is een gezonde en inspirerende combinatie. Ogreen wil het onderwijs vergroenen met een betaalbare oplossing en zo bijdragen aan een gezonder leefklimaat.

Door te kijken welke planten het meest effectief de lucht zuiveren, zijn er slechts een aantal planten nodig om de luchtkwaliteit in een klas te verbeteren. Speciaal voor scholen heeft Ogreen een Ogreen Clean School Machine ontwikkeld, een plantenbak met drie van de meest effectieve luchtzuiverende plant uit ons assortiment: de Ogreen Champ. De Ogreen Champ doet zijn naam eer aan. Hij is niet alleen de allerbeste luchtzuivereraar, met zijn score van 30 m² clean air, maar is bovendien ook nog eens heel gemakkelijk in de omgang, en daardoor ideaal voor scholen. Aangezien in een klaslokaal veel leerlingen zich in een relatief kleine ruimte bevinden, zijn per klaslokaal (64 m²/160 m3 en 25 kinderen) twee van deze plantenbakken nodig om de luchtkwaliteit in een klas te verbeteren.

Verzorging

Hoe beter er voor de planten wordt gezorgd, hoe effectiever de werking van de planten. 1 keer in de week watergeven volstaat, maar een keertje vergeten is beslist geen ramp. Een vakantie van 2 weken overleeft de Champ met gemak. De Ogreen Champ groeit daarnaast niet heel erg hard, waardoor hij mooi in verhouding blijft. Met de juiste voeding presteren de planten nog beter. Hiervoor hebben wij Ogreen Fuel ontwikkeld: een 100% biologische vloeibare meststof. Ogreen fuel is super geconcentreerd en goed voor circa 88 liter gietwater.

Ogreen Clean School Machines zijn per 4 plantenbakken te bestellen à € 32,- per stuk. De bakken zijn leverbaar in diverse kleuren.

Wil je meer informatie over Ogreen in scholen? Vul dan het contactformulier in of mail naar mail@ogreen.eu of bel +31 (0)174-671414.