Our story

Vaak heeft de natuur de beste oplossingen voor dagelijkse problemen. Onze voorouders wisten dat, misschien onze overgrootouders ook nog wel. Maar tegenwoordig is onze band met de natuur steeds minder sterk. We zijn te druk, of we wonen in de stad, waar ‘even een frisse neus halen’ of een wandeling door het bos er vaak niet in zit. Zonde, want groen doet de mens echt goed. Wij zijn ervan overtuigd dat een leven met planten dé manier is om onze band met de natuur weer op te bouwen, en te kunnen profiteren van al het goeds wat de natuur te bieden heeft. Energie, schone lucht, een positieve mindset, check! En dan hebben we het nog niet eens gehad over hun goede looks. Bij Ogreen geloven we écht in de kracht van de natuur, en zien onze planten dan ook als tools die je kan gebruiken om een prettige, natuurlijke leefomgeving te creëren.

LET NATURE TAKE CARE OF YOU

Wist je dat planten een positieve invloed hebben op productiviteit en creativiteit? Ook verbeteren ze de concentratie, zorgen ze voor minder stress en zuiveren ze de lucht. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar honderden wetenschappelijke studies hebben bewezen dat het toch echt zo is. Met Ogreen haal je binnen no time de kracht van de natuur in huis. De planten bestel je gemakkelijk online, waarna ze vers van de kweker naar jou toe worden gestuurd. Daarnaast zijn Ogreen planten ook nog eens makkelijk te verzorgen!

PLANTS DON’T NEED US – WE NEED THEM

Groen doet goed, dat klinkt logisch. De Clean Air Study van NASA, waarin de luchtzuiverende werking van planten wetenschappelijk werd vastgesteld, is alweer 25 jaar oud. En toch weten veel mensen maar weinig over wat planten nou echt voor je doen. Wij hebben veel kennis opgedaan over de kracht van planten, die we daarom graag met jullie delen.

OUR PLANTS,
OUR FUTURE

Groen is voor ons meer dan alleen de kleur van onze planten. Ogreen planten worden milieuvriendelijk gekweekt door middel van duurzame kweekmethodes. Van minder plastic en minder afval tot duurzame verpakkingen, bij Ogreen willen we al onze werkzaamheden zo duurzaam mogelijk uitvoeren.

SCIENTIFIC RESEARCH

Ogreen is een autoriteit op het gebied van planten. We doen wetenschappelijk onderzoek om de luchtzuiverende werking van planten aan te tonen. Samen met onze partners bij Fytagoras testen we alle Clean Machines in een laboratorium, waardoor we onze claims altijd kunnen onderbouwen. Zo weet jij ook precies hoe de kracht van de natuur in elkaar zit.

GREEN
SUPPORT

Wij vinden dat iedereen moet kunnen genieten van de kracht van de natuur. Dat gaat veel verder dan de verkoop van planten. Zo helpen we scholen met het creëren van groenere klaslokalen, adviseren we bedrijven die hun werkomgeving willen vergroenen en helpen we onze klanten met hun plantenvragen.

Ogreen als relatiegeschenk?
Bekijk de mogelijkheden!