Zijn luchtzuiverende planten nodig in huis?
Wist je dat chemische uitstoot binnenshuis veel voor komt? Gewoon vanuit alledaagse producten, waarvan je het niet verwacht: bouwmaterialen, schoonmaakmiddelen, wegwerpmaterialen en printers vormen bronnen van interne luchtvervuiling. Men komt steeds meer te weten over de schadelijke gevolgen van deze zogenaamde ‘vluchtige organische stoffen’. Onze Clean Machines zijn wetenschappelijk getest op hun luchtzuiverende werking en zorgen voor minstens 10 m2 aan schone lucht. Ze helpen je dus om een vitaler leven te leiden!

Hoeveel m2 lucht zuivert een Ogreen Clean Machine?
Onze Clean Machines zuiveren minimaal 10m2 lucht, waarvan sommige zelfs 30 m2 zuiveren. Alleen planten die bovengemiddeld scoren in het zuiveren van lucht worden in het Clean Machine assortiment opgenomen. Voor de berekening van de luchtzuiverende werking is uitgegaan van een plafondhoogte van 2,5 meter. Ook zijn de producten getest in een afgesloten, geconditioneerde ruimte en hebben dus geen invloed gehad van externe factoren, zoals airco, verwarmingssystemen, ventilatie (door bv. openstaande ramen), wisselende luchtvochtigheid en het aantal personen en meubels in de ruimte. Deze factoren kunnen invloed hebben op de luchtzuiverende werking van de Clean Machines, waardoor het aangegeven aantal gezuiverde M2 kan afwijken.

Waarom spreken jullie over vierkante meters (m2) en niet over kubieke meters (m3) schone lucht?
Om het makkelijk te maken hebben we het alvast voor je omgerekend. We hebben hiervoor de gemiddelde plafondhoogte van 2,5 meter genomen. De Ogreen Superb zuivert bijvoorbeeld 25 kubieke meter, omgerekend is dat 10 vierkante meter.

Welke Ogreen planten zijn gemakkelijk in de omgang?
De meeste planten in ons assortiment zijn vrij makkelijk qua verzorging en zijn ook behoorlijk sterk. Ben je op zoek naar een makkelijke plant, dan adviseren wij de volgende Clean Machines: Champ, Survivor en Superb. Natuurlijk hebben we ook Mood Machines die makkelijk zijn om te verzorgen. Wil je weten welke? Filter op ‘easy care’ in de shop en dan komen ze tevoorschijn.

Hoe moet ik mijn plant verzorgen?
Roep jij dat planten niet aan jou besteed zijn, omdat zelfs een cactus bij jou dood gaat? Wees gerust! Al onze planten zijn voorzien van een sticker of kaartje met daarop (een link naar) de verzorgingstips. Ook kun je op deze pagina per soort even terugkijken hoe je jouw plant het beste kunt verzorgen. Want hoe beter jij voor jouw plant zorgt, hoe beter hij voor jou zorgt!

De bladeren van mijn plant hangen slap maar de grond is vochtig, hoe kan dat?
Het kan voorkomen dat de bladeren van je plant slap gaan hangen of geel worden, terwijl de grond nat genoeg is. Waarschijnlijk zorg je dan té goed voor je plant. Of je geeft te onregelmatig water. Wortels hebben naast vocht ook zuurstof nodig. Wanneer je te veel water geeft is er niet voldoende lucht in de grond om de wortels van zuurstof te voorzien, waardoor ze geen water kunnen opnemen en de wortels kunnen gaan rotten. Kijk na of er geen water in de pot staat, gooi dit weg als dit het geval is en geef voorlopig even geen water tot de grond bovenop een beetje is ingedroogd.

Zijn planten schadelijk voor de gezondheid van mens of dier?
Nee, planten zijn juist gezond voor mens en dier, al zijn ze niet bedoeld voor consumptie. Ondanks dat onze Ogreen planten niet dodelijk zijn, zijn sommige planten wel licht giftig, waardoor jij of je huisdier er wel last van kan krijgen als er van de plant wordt gesnoept. Voorkomen is altijd beter dan genezen! Klik in onze webshop op de filter ‘pet-proof’ om te zien welke plant het beste met jouw dierenvriend samen kan leven.

Werken de Ogreen Clean Machines beter als ze groeien?
Ja! De luchtzuiverende werking is o.a. afhankelijk van het bladoppervlakte. Als de planten groeien, worden ze nog effectiever omdat het blad oppervlakte groter wordt. Dus als jij goed voor je plant zorgt, zorgt de plant goed voor jou!

Hoe groot wordt de plant die ik heb gekocht?
Dat hangt erg af van de soort plant en hoe groot ze in de natuur worden. De meeste Ogreen planten zullen niet veel groter worden dan toen je ze voor het eerst zag. Verzorg je planten goed, geef water, voeg af en toe wat Ogreen plantenvoeding toe en zorg dat ze genoeg licht krijgen; wellicht kun je ze na verloop van tijd verhuizen naar een grotere pot. Zo groeien ze mooi en groot.

Hoeveel voeding moet ik de planten geven?
Je kunt de Ogreen Plant Fuel gemiddeld twee keer per maand gebruiken, maar dit is verschillend per plant. Kijk op onze verzorgingspagina om te zien hoe vaak jouw plant voeding nodig heeft. Meng 2-4 ml Ogreen Plant Fuel per liter water. Tip: In de wintermaanden de aangegeven hoeveelheid halveren.

Is de pot van de Clean Machines 100% waterdicht?
De beker is van karton en daardoor niet 100% waterdicht. Wij adviseren je om de plant na een tijdje over te zetten in een eigen pot of om de waterdichte Ogreen pot te bestellen.

Kan ik de plant ook overpotten in een eigen pot?
Jazeker. De Clean Machines worden standaard geleverd in een kartonnen pot. Deze is niet 100% waterdicht en daarom is het verstandig om de plant na een tijdje in een harde pot te zetten. De Mood Machines worden geleverd in de pot waarin ze gekweekt worden. Je kunt je plant met deze pot in een mooie sierpot zetten, maar je kunt hem ook eruit halen en volledig overpotten, zo krijgt de plant meer ruimte om te groeien.

Hoe worden de planten getest?
In samenwerking met onze partner en plant onderzoeksbedrijf Fytagoras worden de planten wetenschappelijk in een laboratorium getest om de luchtzuiverende werking te onderzoeken. Daarnaast zijn er diverse wetenschappelijke onderzoeken met groene planten uitgevoerd waaruit is gebleken dat je in een omgeving met planten, waarin de lucht schoner is, je productiever en creatiever bent, je concentratievermogen toeneemt en het ziekteverzuim afneemt.

Planten in een slaapkamer zijn toch slecht voor je?
Dit is een oud fabeltje: bloemen en planten verbruiken in het donker inderdaad zuurstof, maar de hoeveelheden zijn te verwaarlozen ten opzichte van de ruimte en de mensen daarin. Planten in je slaapkamer zijn juist gezond!

Zijn jullie planten eetbaar?
Onze planten zijn niet geschikt voor consumptie, tenzij dit anders wordt vermeld. Sommige van onze planten zijn licht giftig, waardoor jij of je huisdier last kan krijgen van o.a. huidirritaties en buikklachten, als er van de plant wordt gesnoept. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen! Op onze verzorgingspagina staat per plant of deze (licht) giftig is, en zo niet dan staat er ‘pet-proof’ bij.

Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via mail@ogreen.eu of bel naar +31 (0)174-671414, zodat wij je meer kunnen vertellen!