JE MOET ALS PLANT WEL WAT IN HUIS HEBBEN OM EEN CLEAN MACHINE TE WORDEN

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Ogreen Clean Machines hoog scoren op het gebied van vitaliteit en luchtzuiverende werking. Clean Machines zijn de toppers op het gebied van lucht zuiveren; per plant concreet vertaald naar de oppervlakte in m² luchtzuiverende werking. In samenwerking met onze partner, het wetenschappelijk onderzoeksbureau Fytagoras, worden de planten in een laboratorium getest. Zij zijn een wetenschappelijk bedrijf met veel expertise in het testen van planten en willen nieuwe wetenschappelijke inzichten omzetten in praktische oplossingen en hiermee een bijdrage leveren aan de voedings-, gezondheids- en milieuproblematiek. De planten worden wetenschappelijk getest om de werking te onderzoeken op de drie kernwaarden van Ogreen:

Vital: Wetenschappelijk aantoonbaar verbetering in leefklimaat met Ogreen Clean Machines.
Clean: Wetenschappelijk concreet aantoonbare zuivering van de lucht door Ogreen Clean Machines
Green: Milieuvriendelijk gekweekt (MPSA en milieuvriendelijke verpakking (FSC)

Je moet als plant wel wat in huis hebben om een clean machine te worden

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Ogreen Clean Machines hoog scoren op het gebied van vitaliteit en luchtzuiverende werking. Clean Machines zijn de toppers op het gebied van lucht zuiveren; per plant concreet vertaald naar de oppervlakte in m² luchtzuiverende werking. In samenwerking met onze partner, het wetenschappelijk onderzoeksbureau Fytagoras, worden de planten in een laboratorium getest.

WELKE SCHADELIJKE STOFFEN HALEN DE CLEAN MACHINES UIT DE LUCHT

Niet alle groene planten zijn luchtzuiverend. Ogreen Clean Machines wel. Wij hebben meerdere plantsoorten getest en de planten uitgekozen die boven modaal scoren op luchtzuivering. Onze Clean Machines zuiveren minimaal 7m² en soms zelfs 30m² of meer, in tegenstelling tot 1m² of 2m² bij andere planten.

Ogreen Clean Machines kunnen chemische stoffen (zogenaamde vluchtige stoffen) die in de lucht zweven opnemen. Bekende vluchtige stoffen in binnenruimtes zijn: formaldehyde, benzeen, tolueen, aceton, ammonia en verschillende soorten alcohol. Bij de Clean Machines bindt dit fijnstof (microscopisch kleine deeltjes) op de bladeren, hiermee reduceren ze de fijnstofconcentratie in de lucht.

Welke schadelijke stoffen halen de Clean Machines uit de lucht?

Wij hebben meerdere plantsoorten getest en de planten uitgekozen die boven modaal scoren op luchtzuivering. Onze Clean Machines zuiveren minimaal 7m² en soms zelfs 30m² of meer, in tegenstelling tot 1m² of 2m² bij andere planten.

Ogreen Clean Machines kunnen vluchtige stoffen die in de lucht zweven opnemen, zoals: formaldehyde, benzeen, tolueen, aceton, ammonia en verschillende soorten alcohol. Dit fijnstof bindt zich op de bladeren, waardoor de fijnstofconcentratie afneemt.

HOE WORDT DE LUCHTZUIVERENDE WERKING BEPAALD?

De luchtzuiverende eigenschappen van planten worden gemeten door een plant in een afgesloten ruimte te plaatsen. In deze ruimte wordt een standaard hoeveelheid schadelijke vluchtige stoffen ingebracht, waarna de snelheid wordt gemeten waarmee de stof weer verdwijnt uit de afgesloten ruimte. In de grafiek hieronder is de formaldehyde opname te zien van de Ogreen Champ. De werking van de afname van formaldehyde is vergelijkbaar met andere vluchtige stoffen die zich in een binnenklimaat bevinden (Bron: Fytagoras).

WAT DOEN PLANTEN MET SCHADELIJKE STOFFEN?

De Ogreen Clean Machine werkt als een kleine groene machine. De cellen van plant zetten de chemische stoffen om in andere stoffen; stoffen worden afgebroken en stoffen worden opgebouwd. Deze gecontroleerde reacties worden vaak door enzymen in de plant uitgevoerd. De verschillende onderdelen van de plant, zoals bladeren, stengels en wortels, staan met elkaar in verbinding door transportkanalen, waardoor water met daarin opgeloste stoffen door de plant worden getransporteerd. Stoffen in het blad kunnen zo in de wortels terecht komen, waar de wortels ze afbreken. Of ze worden uitgescheiden naar de aarde, waar bacteriën en schimmels de stoffen afbreken.

Hoe weet ik dat mijn Clean Machine werkt?

Planten doen stil hun werk. Ze maken geen lawaai, ze protesteren niet. We nemen de plant als levend wezen te weinig serieus. We beseffen niet goed genoeg dat wij zonder planten op aarde nog geen minuut of 10 zullen overleven. Maar, de processen die in die stille, kalme planten gaande zijn, zijn extreem complex en intelligent. Planten leveren een wezenlijke bijdrage aan een gezond leven. Als jij goed voor de plant zorgt, zorgt de plant goed voor jou.

Hoe weet ik dat mijn Clean Machine werkt?

Planten doen stil hun werk. Ze maken geen lawaai, ze protesteren niet. We nemen de plant als levend wezen te weinig serieus. We beseffen niet goed genoeg dat wij zonder planten op aarde nog geen minuut of 10 zullen overleven. Maar, de processen die in die stille, kalme planten gaande zijn, zijn extreem complex en intelligent. Planten leveren een wezenlijke bijdrage aan een gezond leven. Als jij goed voor de plant zorgt, zorgt de plant goed voor jou.

Ander wetenschappelijk onderzoek

Een gezonde werkplek levert winst op! Het kantoor is vaak nog steeds een ongezonde plek om te zijn. Droge lucht, weinig daglicht, en -door de komst van de kantoortuin- een toename aan geluidsstress. Ook printers zorgen voor veel schadelijke stoffen. Mensen worden vaak moe van een dag op kantoor. Planten kunnen hieraan een waardevolle bijdrage leveren. Zowel op gebied van welzijn en gezondheid, als op productiviteit en concentratie van medewerkers.

Onderwijs wordt gelukkig steeds groener. Kleine ruimtes met gemiddeld 30 kinderen en vaak slechte luchtfiltering is vragen om problemen en die zijn er dan ook volop. De verbeterde luchtkwaliteit in klaslokalen door het plaatsen van planten is bewezen. Het onderwijs vergroent in hoog tempo omdat blijkt dat het werkt. Kinderen en groen is een gezonde en inspirerende combinatie (Bron: intogreen.nl).

Ander wetenschappelijk onderzoek

Een gezonde werkplek levert winst op! Het kantoor is vaak nog steeds een ongezonde plek om te zijn door droge lucht en weinig daglicht. Planten kunnen hieraan een waardevolle bijdrage leveren op het gebied van gezondheid, productiviteit en concentratie van medewerkers.

Onderwijs wordt gelukkig steeds groener. Kleine ruimtes met gemiddeld 30 kinderen en vaak slechte luchtfiltering is vragen om problemen en die zijn er dan ook volop. Het onderwijs vergroent in hoog tempo omdat blijkt dat het werkt. (Bron: intogreen.nl).