Verzorging

Watering plants

Hoe vaak moet ik mijn plant water geven? En waar kan ik mijn plant het beste neerzetten?
Roep jij dat planten niet aan jou besteed zijn, omdat zelfs een cactus bij jou dood gaat? Wees gerust! Al onze Clean Machines zijn voorzien van een sticker en/of kaartje met verzorgingstips en productinformatie. Heeft een plant wat meer verzorging nodig dan staat dit vermeld in de tekst. Per soort staat tevens duidelijk aangegeven hoe je de plant het beste kunt verzorgen. Want hoe beter jij voor jouw plant zorgt, hoe beter hij voor jou zorgt!

De bladeren van mijn plant hangen slap maar de grond is vochtig, hoe kan dat?
Het kan voorkomen dat de bladeren van je plant slap gaan hangen of geel worden terwijl de grondkluit nat genoeg is. Waarschijnlijk zorg je dan té goed voor je plant. Of je geeft te onregelmatig water. Wortels hebben naast vocht ook zuurstof nodig. Wanneer je te veel water geeft is er niet voldoende lucht in de grond om de wortels van zuurstof te voorzien waardoor ze geen water kunnen opnemen en de wortels kunnen gaan rotten. Kijk na of er geen water in de sierpot staat, gooi dit weg als dit het geval is en geef voorlopig even geen water tot de grond bovenop een beetje is ingedroogd. Komt je plant er toch niet meer bovenop? Geen nood! Dan is het tijd voor een nieuwe plant. Zo gaat het ook in de natuur. Gewoon blijven oefenenen op die groene vingers dus.

Kan ik de plant ook overpotten in een eigen pot?
Jazeker. De pot waar de Ogreen plant standaard in wordt geleverd is van karton en niet 100% waterdicht. Wij adviseren om de planten na een tijdje in een harde pot te zetten.

Zijn planten schadelijk voor de gezondheid van mens of dier?
Nee, planten zijn juist gezond voor mensen en dieren, al zijn ze niet bedoeld voor consumptie. Kijk even bij veelgestelde vragen welke Ogreen planten het meest geschik zijn in een omgeving met huisdieren.

Hoe groot wordt de plant die ik heb gekocht?
Dat hangt erg af van de soort plant en hoe groot ze in de natuur worden. De meeste Ogreen planten zullen niet veel groter worden dan toen je ze voor het eerst zag. Verzorg je kamerplanten goed. Gebruik (regen)water en voeg af en toe wat Ogreen plantenvoeding toe. Zorg dat ze genoeg licht krijgen, en wellicht kun je ze na verloop van tijd verhuizen naar een grotere pot. Zo groeien ze mooi en groot. En worden ze te groot, dan kan je ze snoeien. Doe dat het liefst in het vroege voorjaar. Dan hebben ze voldoende licht om met minder bladeren even de snoeiperiode te overbruggen.

Hoeveel voeding moet ik de planten geven?
Je kunt Ogreen Plant Fuel bij elke waterbeurt gebruiken. Meng hiervoor 2-4 ml Ogreen Plant Fuel per liter water. Tip: In de wintermaanden de aangegeven hoeveelheid halveren.

Plant fuelChampPotAlocasia Polly

Shop All Ogreen Plants